Materialen voor de implementatie van proactieve zorgplanning in de eerste lijn beschikbaar

Materialen voor de implementatie van proactieve zorgplanning in de eerste lijn beschikbaar

Binnen het Consortium Palliatieve Zorg Noord Holland en Flevoland is het project ‘Implementatie van ACP met kwetsbare ouderen en diens naasten’ uitgevoerd. Samen met huisartsen en woonzorgcentra hebben we materialen voor proactieve zorgplanning onderzocht om een set van praktisch toepasbare materialen te ontwikkelen. Die materialen zijn vanaf nu beschikbaar. 

Breng nu uw stem uit voor de Medisch Contact Communicatieprijs

Breng nu uw stem uit voor de Medisch Contact Communicatieprijs

14-1-2019 | Consortia

Medisch Contact reikt 24 januari 2019 samen met de Stichting Voorlichting Patiënten (SVP) de Medisch Contact Communicatieprijs uit. De prijs gaat naar een zorgverlener – of een team van zorgverleners – die de communicatie met de patiënt aantoonbaar heeft verbeterd. Ook nog eens op een manier die voor anderen is na te volgen.

Maar liefst twee van de vijf genomineerden betreft communicatie over palliatieve zorg: De Leidse Gesprekshulp en Tijdig Spreken over het Levenseinde!

 

U kunt hier uw stem uitbrengen: www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/de-genomineerden-voor-de-communicatieprijs-2018.htm

Stemmen kan tot en met 20 januari 2019.

 

 

Extra MuSt-PC meetweken: uw hulp is nodig!

Extra MuSt-PC meetweken: uw hulp is nodig!

Wij vragen u mee te doen met de twee extra meetweken van het MuSt-PC project. Binnen dit landelijke vierjarige project ontwikkelen de zeven Expertisecentra Palliatieve Zorg en IKNL de digitale MuSt-PC took, met multidimensionele behandelstrategieën voor gelijktijdig voorkomende klachten. De MuSt-PC signaleert klachten en problemen op lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel gebied en ondersteunt straks zorgverleners bij tijdige en optimale symptoombestrijding in de palliatieve fase.

Met de meetwerken krijgen we inzichtelijk welke klachten gelijktijdig voorkomen. U kunt ons daarom helpen om deel te nemen aan de meetweken van maandag 12 november t/m zondag 25 november.

Lees hier meer over de meetweken en hoe u bij kunt dragen.

Week van de vraag 2018

Week van de vraag 2018

Wilt u uw steentje bijdragen aan nog betere palliatieve zorg? Doe dan mee aan 'de week van de vraag'.

Het consortium Propallia wil zaken opsporen die voor patiënten en hun directe naasten het leven prettiger kunnen maken. Deze zaken kunnen enorm belangrijk zijn voor patiënten en naasten. Om hier achter te komen, zijn patiënten in de palliatieve fase en hun directe naasten dé aangewezen personen om mee in gesprek te gaan. En wie kan het gesprek beter aangaan dan u?

Daarom verzoeken wij u om een paar minuten uit te trekken tijdens een consult, zorgmoment of telefoongesprek om minimaal één patiënt of naaste een open vraag te stellen. Bijvoorbeeld:

  • Wat is belangrijk voor u?
  • Wat kan ik, of iemand anders, voor u doen of laten, zodat u zich prettiger gaat voelen?
  • Waar hoopt u op?

12345