Praktijkteam palliatieve zorg VWS gaat door

Praktijkteam palliatieve zorg VWS gaat door

12-7-2017

Het praktijkteam palliatieve zorg VWS gaat ook in 2017 door. Dat schrijft staatssecretaris Van Rijn (VWS) aan de Tweede Kamer. Het praktijkteam voorziet nog steeds in een behoefte, sinds maart 2016 kwamen ongeveer tweehonderd meldingen binnen. 

Praktijkteam lost problemen op
Het praktijkteam palliatieve zorg beantwoordt vragen van zorgprofessionals over het regelen van palliatieve zorg en pakt samen met de regionale vertegenwoordigers van Netwerken Palliatieve Zorg, verzekeraars en zorgkantoren knelpunten op.

Film praktijkteam
Om inzicht te bieden in de werkwijze van het praktijkteam palliatieve zorg is een korte film ontwikkeld die een casus van begin tot het eind in beeld brengt. Het laat zien welke stappen het team doorloopt van melding tot oplossing. 


Elkaar goed weten te vinden
Rode draad in het werk van het team is een sterke verbinding tussen mensen die betrokken zijn bij beleid en mensen in de praktijk. Als die elkaar goed weten te vinden en goed op elkaar ingespeeld zijn, komt er vaak sneller een oplossing voor een ervaren knelpunt. In de casus in de film bemiddelt netwerkcoördinator Desirée Meertens van Netwerk Palliatieve Zorg Roermond bij een vraag vanuit het praktijkteam. 

Goede voorbeelden
Zorgprofessionals, patiënten en naasten kunnen knelpunten rondom de organisatie en financiering van palliatieve zorg melden bij het praktijkteam. Ook kunnen zij goede voorbeelden delen waar anderen van kunnen leren. Bekijk de goede voorbeelden op de website Rijksoverheid.nl 

Bron: website Rijksoverheid.nl

Activiteiten overheid